Vegetarisk lasagne

  • 0
Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Tags :

Category : Kost

Ingredienser 4 portioner:

Béchamelsås:

3 dl mjölk

1 lagerblad

6 svarta pepparkorn

1 skiva lök

2 krm muskot

salt och peppar

 

Fyllning:

2 auberginer

2 squash

1 lök

3 vitlöksklyftor

1 kruka persilja

olja till stekning och pensling

250 g mozzarella

500 g passerade tomater

ca 200 g lasagneplattor fullkorn (mängd beror på formens storlek och antal lager)

60 g parmesan

salt och peppar

 

Tillagning:

  1. Béchamelsås: värm mjölken tillsammans med lagerblad, pepparkorn, lökskiva och muskot i en kastrull. Mjölken ska inte koka. Sila den sedan och smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva aubergin, squash, lök, vitlök och mozzarella. Hacka persilja.
  3. Stek auberginskivorna på medelhög värme en stund på vardera sida i lite olja så att de får färg.
  4. Fräs squash- och vitlöksskivorna tillsammans med den hackade persiljan under omrörning tills de fått färg och vätskat ur lite.
  5. Pensla en ugnssäker form med en skvätt olja. Sätt på ugnen, 225 grader.
  6. Varva aubergin, squash, lök, mozzarella, tomatsås och lasagneplattor i formen, krydda mellan varven och avsluta med ett lager lasagneplattor.
  7. Häll béchamelsåsen så att den täcker plattorna, strö över riven parmesan och grädda i ugnen ca 50 min eller tills den har fått fin färg.

Servera direkt eller frys in, båda fungerar lika bra!

 


Leave a Reply